HTC Desire FAQ

| 23 hozzászólás


Az alábbiakban néhány gyakori kérdést olvashattok, válaszokkal együtt. A válaszok mindegyike hivatalos forrásból való és/vagy saját tapasztalatommal egybevág. A listát igyekszem rendszeresen frissíteni, amint megtudok valami újat, illetve a kommentekből is beemelem az értékes információkat.

Hol találsz jó teszteket?

Magyarul: Webisztán, Mobilport (egy hónap múlva), Mobilarena, nonstop mobil
Angolul: Engadget, TechRadar, GSMArena, Gizmodo, CNET

Távirati stílusban

3.7 colos gyönyörű kapacitív AMOLED kijelző (felbontása 480×800 pixel; multitouch), 1 GHz-es Snapdragon processzor, 576 MB RAM, 512 MB ROM (4 GB-os microSD kártya mellékelve), 5 megapixeles kamera, 3G, WiFi, A-GPS, microUSB, Bluetooth. Szoftveresen Android 2.2 + HTC Sense felület (priceless).

Mit tud az akkumulátor?

A Desire-ben egy 1400 mAh-es akkumulátor van, melynek töltésenkénti üzemideje nagyban függ a beállításaidtól. Sok fórumban/teszten panaszkodnak arról, hogy nem bírja sokáig, de saját tapasztalataim szerint néhány okos beállítással igenis jól teljesít a Desire – úgy, hogy közben mégsem maradunk le semmiről, megy a FriendStream, stb. Mivel egy nagy kijelzővel rendelkező, sok funkcióval bíró mobilról van szó, 4-5 napra azért ne számítsunk.

Mindenképpen ajánlom a JuiceDefender nevű appot, amellyel korlátozhatsz bizonyos funkciókat, pl. a 3G-s netkapcsolatra beállíthatod, hogy 15 percenként 1 percig legyen nyitva, ne pedig folyamatosan. A másik az Advanced Task Killer, ezzel pedig a futó programokat lehet megnyirbálni. Sok fórumban láttam, hogy ez az app nem jó, mert alkalmazása után kinyírja magát is – hát igen, tessék odafigyelni, hogy melyik progik mögött van pipa, még a Kill gomb megnyomása előtt…

Ezzel a két alkalmazással és a telefonban alapból beállítható szinkronizációs időintervallumok ritkításával jelentősen növelheted a következő töltésig hátralévő időt. Az én tapasztalatom (bekapcsolt WiFi, néha 3G, sok nyomkodás, JuiceDefender default értékekkel) 24-36 óra.

Miből van a Desire kijelzője?

A neten keringő pletykákkal ellentétben nem a sokmindenálló Gorilla Glass technológiával készült képernyőről van szó. A HTC ügyfélszolgálatának válasza szerint a Desire kijelzője sima üvegből van.  Az AMOLED képernyő felbontása 480×800 pixel.

Milyen tok jó hozzá?

Természetesen bármelyik minőségit, amelyiket direkt hozzá gyártották, legyen az akár HTC, akár Brando, satöbbi. Méret tekintetében megfelelők a Google Nexus One-hoz gyártott táskák is. Bár eredetileg a HD2-höz készült, de jó hozzá a gyári HTC PO S510 tok is.

Mit jelent a rootolás?

Root (rendszergazda) jogok szerzése, gyakorlatilag teljes hatalomátvétel a telefon fölött. Alkalmas például bizonyos korlátozások kikapcsolására (pl. a fenti memóriakártyás telepítés tiltása), viszont általában garanciavesztéssel jár, illetve azt is kockáztatod vele, hogy a mobil teljesen működésképtelenné válik.

Mennyi garancia van a telefonra?

Alaphelyzetben 2 év. Vásárlás előtt azért kérdezz rá, mert vannak olyan üzletek, ahol nem a 2 éves  gyártói, hanem csak 1 éves bolti garanciát adnak.

Beállítások, alkalmazások

Mennyi időbe telik az első beállítás?

Szinte minden készülékváltáskor felmerül a probléma: “Ááá, most kézzel át kell írjak mindent?” A gyakran több órát igénybe vevő folyamatot felgyorsíthatja mindenféle szinkronizációs program (pl. Google Sync az Exchange-dzsel, vagy éppen a HTC Sync). A Desire esetében a folyamat olyannyira lerövidíthető, hogy észre sem veszed, és már készen van. A telefon első bekapcsolása után bekéri a Google azonosítót (jelszóval), és rögtön behúzza a Gmail-címtáradban elérhető kontaktokat. Szó szerint fél perc alatt megvan. Ha megadod a Facebook azonosítód is, akkor ráadásul összepárosítja a facebookos ismerőseid a megfelelő telefonkönyves bejegyzésekkel. (A facebookos dolgon van még mit fejleszteni, az ismerőseim kb. 10 százaléka esetében kézzel kellett kapcsolni, de hát ez legyen a legnagyobb gond.)

Hogyan javíts a gépelés hatékonyságán?

Az érintőkijelzőn való gépelés sokaknak kényelmetlenebb, mint a fizikai billentyűzeten történő. Bár fizikai QWERTY-t nem tudunk növeszteni a Desire-ra, az érintőbillentyűzet kalibrálásával sokat tudunk javítani azon, hogy a telefon is azt érezze gépelés közben, mint amit mi éreztetni szeretnénk vele. Menu /Settings / Language and keyboard /  Touch Input / Text input / Calibration tool.

Hogyan állíthatsz be saját csengőhangot?

Szokni kell a módszert, de egyszerűen. Először is küldd át a gépről Bluetooth-on a telefonra. Telepíts a Marketről valami jó kis filekezelő programot (én az AndroZip File Managert használom), majd keresd meg benne a fájlt (várhatóan az SD kártyán lesz egy downloads/bluetooth mappában). Ezután helyezd át az adott hangfájlt az SD kártyán lévő media/audio/ringtones mappába (ha csengőhangnak szeretnéd) vagy a media/audio/notifications-be (ha egyéb eseményekről való értesítéshez szeretnéd). Már nincs is más dolgod, mint újraindítani a mobilt, a kiválasztható csengőhangok közt pedig már meg is jelent az imént betett darab.

Mik a működő MMS beállítások T-Mobile hálózaton?

Name: T-Mobile MMS
APN: mms
Proxy: <Not set>
Port: <Not set>
Username: mms
Password: mms
Server: <Not set>
MMSC: http://mms.t-mobile.hu/servlets/mms
MMS proxy: 212.051.126.010
MMS port: 8080
MCC: 216
MNC: 30
Authentication type: PAP
APN type: mms

Magyar Android alkalmazások

A Mobillporton gyűjtöttem össze 10 remek ingyenes játékot és 10 jó kis magyar appot. Mindet ajánlom.

23 komment

  1. kisPocok @

    “Milyen tok jó hozzá?”

    Reagálnék ehhez a bekezdéshez: Vettem egy gyári htc tokot amin van egy “nyelv”, minek segítségével könnyebben kilehet húzni a telefont. Olyan fényesre csiszolta a hátlapot, hogy úgy meglátszik rajta mint a franc! Senki ne vegyen ilyet…

    VálaszVálasz
  2. EdBoyWW @

    Annyival egészíteném ki, hogy tok még nem is feltétlenül kell, de első dolog legyen rakatni rá egy fóliát. Javítja az időtállóságot, és a tapizhatóságot is.

    VálaszVálasz
  3. tsabeeka @

    @EdBoyWW a fólián én is gondolkozok, egyelőre nem volt még raktáron, de lehet, h szerzek be egyet. mások mit gondolnak erről? 😮

    VálaszVálasz
  4. Cenzi @

    Fóliát érdemes ebay-ről rendelni, de tényleg kötelező a telefonhoz.
    Toknak pedig szinte bármilyen iphone-hoz gyártott tasak megfelelő.

    VálaszVálasz
  5. tsabeeka @

    bár be van állítva az automatikus figyelés, néha rányomok egyet a szoftverfrissítős menüpontra, hátha jön valami okosság, amit még frissiben elkaphatok. most először jártam sikerrel: megjött az 1.21.405 szoftververzió. 27.07 megás, a letöltés wifin gyorsan megvolt, a telepítés pedig mindennel együtt kb. 5 percet vett igénybe, miközben a telefon párszor újraindult.

    a legutolsó újrainduláskor már tapasztaltam is egy fontos változást: a készülék hangereje hallhatóan nőtt, ami jó pont, mivel városban buszozva maradtam már le egy-egy hívásról, mert nem hallottam meg a csöngést.

    külföldi fórumokban többen arra panaszkodnak, h a frissítés után nem megy a wifi – ezt az én tapasztalatom nem támasztja alá. ami viszont nálam is jelentkezik: a youtube appból már elérhetők hq -ben is a videók. (nekem bejelentkezve is, bár ahogy olvasom, többeknek nem.)

    VálaszVálasz
  6. Mezei András @

    Sziasztok!

    Kérhetnék segítséget a Desire MMS és email fiók
    beállításaiban? Sajnos a Telenor sem tud ebben segíteni,továbbküldtek!

    Köszönettel! András

    VálaszVálasz
  7. tsabeeka @

    elég gáz, ha egy szolgáltató nem tud segíteni abban, h (egy ráadásul általa is forgalmazott készüléken) hogyan tudod használni a szolgáltatásukat :s

    érdemben sajnos nem tudok hozzászólni, m nem telenoros vagyok 🙁 de próbálok szerezni infót.

    VálaszVálasz
  8. tsabeeka @

    gondolom, h a telenor oldalán lévőt már próbáltad. a legtöbb helyen még ezt találtam, konkrét érintett ismerőst sajna nem találtam.

    mms server: http://mmsc.telenor.hu/
    apn: mms
    proxy: 84.225.255.1
    port: 8080
    authentication type: pap
    adalékként esetleg még mcc: 216, mnc: 01

    (minden mást, köztük a user/pass mezőket is üresen kell hagyni.)

    VálaszVálasz
  9. palika @

    Egy óvatlan mozdulattal lehúztam a főképernyőn lévő óra/időjárás kombót a kukába. Hogyan lehet visszaállítani?
    Előre is köszönöm a megoldást

    VálaszVálasz
  10. tsabeeka @

    érintsd meg hosszan az üres helyét, ahol volt. a feljövő választékból menj a widgetre, majd ezen belül clock, itt pedig, ha jól sejtem, akkor a 3. lehetőség az, ami érdekel 🙂

    VálaszVálasz
  11. palika @

    Köszönöm, műxik!
    Szoknom kell, még csak bő 1 hónapja használom, nagyon király szerkezet.

    VálaszVálasz
  12. Dóri @

    Halihó!
    Most várom a tmobilos futárt, ami hozza nekem ezt a kis csodát. Addig is lenne egy kérdésem, hátha tudtok nekem segíteni. Próbáltam rákeresni a neten, e-bayen a telóhoz kompatibilis headsetekre, és kétfélét találtam: vagy olyan, amibe nem lehet saját fülest tenni cserébe vannak rajta vezérlő gombok pl. zenehallgatáshoz, vagy olyan, amin vannak vezérlők, de nem csatlakoztathatsz hozzá saját fülest. Tud valaki olyanról, ami vezérlős is, és saját füles is jó hozzá? 🙂

    Köszi a választ előre is 🙂

    VálaszVálasz
  13. Dóri @

    Sikerült értelmetlenül megfogalmazni… szóval vagy van vezérlés – nem lehet saját füles, vagy nincs vezérlés – lehet saját füles.
    Valami jó megoldást keresek 🙂

    VálaszVálasz
  14. palika @

    Azt hittem, már nem tudok bénázni… 🙁
    (Nem kellene autóvezetés közben telefont kezelni)
    Megint lehúztam a főképernyő óráját a kukába. Sebaj, a múltkor tanácsod alapján 1-2-re visszahoztam. Most is, de az időjárás jelző nem jött vissza, csak az óra.
    Tsabeeka, mi a megoldás????

    VálaszVálasz
  15. Joscom @

    Hogyan lehet csoporthoz csengőhangot hozzárendelni ?
    Ha tudja valaki megköszönném.
    Bocsánat Desire HD-m van de gondolom ebben nem igen van különbség.

    VálaszVálasz
  16. charlie @

    A képernyővédő fólia nem jön le róla könnyen?

    Az előző telefonom képernyője pont annyira volt süllyesztve, hogy a fóliával szintbe legyen, és így – ha nem ment valahogy kosz alá – nem lehetett lekapni véletlenül egy zsebből kihúzással.

    VálaszVálasz
  17. Laci @

    Szeretnék egy teljes biztonsági mentést csinálni a HTC desire-emen, de a használati utasítás 221.oldalán található itiner (Menu > settings > Privacy) szerinti “Privacy” menüpont az én gépemen nem található. Mit csinálok rosszul? hogy lehet menteni?
    Előre is köszi

    VálaszVálasz
  18. palika @

    @Laci: A Settings-ben nem látszik, mert el van rejtve, de ha rákeresel, mutatja
    Viszont ott csak az Automatikus Bacup-ot lehet engedélyezni.
    Hogy mi módon fog mentést csinálni MOST AZONNAL, nem jöttem rá

    VálaszVálasz
  19. Simon Tibor @

    Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. HTC Desire telefonom van. Egyik napról a másikra átváltott “safe mode”-ba. Azóta a halkító gomb nem működik. Szeretem ezt a kis telefont! Nagy a baj? Van valamilyen billentyű kombináció, amivel ki tudom kapcsolni ezt a módot? Előre is köszönöm!!!

    VálaszVálasz

Írd a véleményed!