archívum téma szerint: “amazon prime”

Amazon Prime: valami itthon is elkezdődött?

| kategória: tech | téma: , , |

Két olyan dolgot csináltam meg az imént, ami korábban sosem mentek. Néhány havonta megpróbálkozok velük, meglepődtem, hogy most sikerültek.

Egyrészt elindítottam a 30 napos Amazon Prime próbatagságomat. A gyakorlatban ennek sajnos összesen annyi értelme van, hogy megtörtént, illetve ott díszeleg a felhasználói fiókom bal felső sarkában a Prime logo.

A prájmság elvileg azzal jár, hogy évi 79 dollár ellenében korlátlanul válogathatok a Prime rendszerbe bekerült filmek és tévésorozatok közül, valamint havonta egy könyvet leszedhetek a Kindle-re. (A könyvet bármeddig olvashatom, egy hónap múlva sem jár le, csak akkor már egy újabbat is letölthetek.) De a területi korlátozások java továbbra is érvényben van, hiszen a szolgáltatás keretében ingyen nézhető filmek közül többre is ráböktem, de mindre azt írta, hogy csak az USA területén nézhetném meg őket. A könyveknél is hasonló a helyzet, a három-négy kipróbál közül egyiknél sem látom az ingyenes letöltési lehetőséget.

A másik érdekesség az, hogy elkezdtem használni a korábbi tapasztalataim szerint itthonról szintén nem működő Amazon Cloud Playert. Egyelőre csak a saját zenék feltöltésére és mindenféle eszközökön hallgatására van mód, a vásárlás a fent említett területi korlátozás miatt nem működik, még a nulla dollárba kerülő zenéknél sem.

Gyakorlati haszna tehát egyelőre nagyon kevés van ezeknek a dolgoknak, viszont nyilvánvalóan nem véletlen sikerült most egyáltalán a regisztrációig eljutnom a fenti szolgáltatásokban. Úgy tűnik, a Kindle Fire nemzetközi rendelhetősége és az Amazon Appstore kinyitása is jóval túlmutat önmagán, azt jelzi, hogy az Amazon talán még idén szélesebbre tárja a kapuit a digitális tartalmak (könyvek, zenék és filmek) terén.