archívum téma szerint: “befolyás”

A világ legbefolyásosabb IT cégei

| kategória: tech, trend | téma: , , , , |

A BusinessWeek összeállította a világ legbefolyásosabb cégeinek listáját, melyek közt sok IT vállalat is található. A listára kerülés szempontjait és fontosságát is jól jellemzi az a koreai mondás, melyet a cikk is idéz: a hatalom 10 évig tart, a befolyás egy évszázadig is.

Bár a koreai alapigazságban szereplő időintervallumok mintha csökkenőben lennének, de az arányok stimmelnek. Erre jó példa a listán szereplő Apple, a Google vagy éppen a Microsoft. A kínai, felénk leginkább a mobil internetezéshez alkalmazott modemjeiről ismert Huawei is szerepel az összeállításban, de a 443 millió előfizetővel rendelkező China Mobile és persze a Facebook is.

Az utóbbihoz tartozó indoklás – bár elsőre túlfényezésnek tűnhet – pontosan kifejezi azt, hogy mit jelent(ett) 2008-ban befolyásosnak lenni. Nem a legnagyobb profitot termelni, hanem olyan eszközzé válni, amely segítségével nem csak a szakmában lehet történelmet csinálni, hanem általános értelemben is.

It’s helped elect a president, changed the way people communicate, and is altering the world of online advertising yet again.