archívum téma szerint: “blogter”

[origo] vs Blogter: no comment

| kategória: szociál, web | téma: , |

Látom, hogy már 5 napja így van, de nekem ez új.

Tisztelt Felhasználónk!

2009. április 10-étől az [origo] portál cikkeihez nem fűzhetők hozzászólások az eddigi felületen. A korábbi rendszerben rögzített regisztrációk (felhasználói nevek, jelszavak) az [origo] portálon a továbbiakban nem működnek, az ezekről küldött hozzászólások az [origo] felületein nem lesznek hozzáférhetőek. Az ezekkel kapcsolatos további felvilágosításért kérjük forduljon a korábbi hozzászólási rendszer működtetőjéhez, a Blogterhez.

A hozzászólási lehetőség más technológiai alapon hamarosan újra elérhető lesz; ezt felhasználóink új regisztráció után vehetik majd igénybe.

A váltás okozta esetleges kellemetlenségért elnézését kéri.

Az [origo] szerkesztősége

Az egészben csak az az érdekes, hogy vajon mi vezethetett odáig a Blogter és az [origo] között, ami miatt nem lehetett fenntartani addig a régi hozzászólás-rendszert, amíg nincs kész az új. Mert egy kicsit így gáz.

Bréking: tudnék írni Blogterre!

| kategória: web | téma: |

Még 27 nap sem egészen telt el, és máris tudunk írni a Blogterre, még társszerzős blogon is! De legalább többet nem kell írjak a nem-lehet-írni témáról, szóval tulajdonképpen tök jó.

Ez így most ennyi.

Stílust váltott az ország másik! vezető blogszolgáltatója

| kategória: web | téma: , |

A hétvégi sajnálatos események után mára egészen máshogy áll a felhasználóihoz az Inda/Blog.hu, ami igazán dicséretes. Mind a kommunikáció stílusa, mind a tartalma eléggé barátságosnak mondható.

Mivel sok helyről jeleztétek, hogy aggódtok a kommentezők számának visszaesésétől, külön mérjük azoknak a blogoknak a kommentszámait, ahol eddig lehetett belépés nélkül is hozzászólni, illetve kiemelten figyeljük a kis blogok kommentforgalmát. Ha az aggodalmak beigazolódnak, reagálni fogunk.

Ilyeneket ritkán olvasni a magyar ugaron. Az ügyről egyébként az a véleményem, hogy akinek nem ér meg a hozzászólás annyit, hogy életében egyszer kitöltsön egy regisztrációs formot, az valószínűleg nem is nagyon akar semmit mondani. A saját tapasztalat pedig azt mutatja, hogy nem nagyon esett a kommentek száma.

A másik pozitív tapasztalatom az volt, hogy írtam e-mailt Google Barátkonnektor blog.hu-s applikálásának ügyében, és jéé, válaszoltak. Ezt azért kell ennyire kiemelni/megbecsülni, mert a Blogterhez kétszer intéztem e-mailes kér(d)ést (egyiket formon), és még mindig nem kaptam már rá választ.

Az igazságérzetem megkövetelte, hogy szétnézzek a Blogteren is, amely – számomra legalábbis – újabban “Magyarország egyik vezető blogszolgáltatója”. (Vót’ valamikor.)

Megnéztem a korábban beígért heti összefoglalót. A jó hír az, hogy tényleg van és nagyon korrekt. A rossz az, hogy az összes felsorolt javítást én csak akkor tudtam volna élvezni, ha lehetne írni az ottani blogunkba. Mint ahogy nem lehet. És leírom ezredjére is: immár 26 napja.

Blogter: amikor a kommunikáció már kevés

| kategória: web | téma: |

Megfelelő kommunikációval sok dolgot meg lehet oldani. Sokszor már az is segít, ha egyáltalán van kommunikáció. Így mindenképpen pozitív lépésnek kell értékeljem a Blogter legutóbbi elhatározását: heti összefoglalókban mutatják meg a felhasználóknak, hogy egy hét alatt milyen fejlesztéseket vittek véghez.

De.

Azannya!
Több hetes gebaszolás után MÍÍÍTING kellett ahhoz, hogy észrevegyétek, milyen kétségbeesetten próbál itt a nép minden módon KOMMUNIKÁLNI veletek, s hogy rájöjjetek, hogy igen, ez nem hülyeség?

Így szól a hirdetményükhöz érkezett első hozzászólás. És tényleg: ezért nem szerencsés kizárólagosan meeting-alapokra helyezni a workflowt, mert ha ekkora hatalmas problémák vannak usability terén, akkor a user nem lesz satisfied, hiába a jó team.

Rettentő kevés a kommunikáció akkor, amikor 21 nap után még mindig nem tudunk írni a társszerzős blogunkba. Exportálni sem tudjuk, bár ezt soha nem is tudtuk. (Hab a tortán: 1-2 napig egy teljesen más blog volt a helyén.)

A “nem jogos a reklamációk nagyrésze, hiszen folyamatosan rajta vagyunk a javításokon” véleményfonalat 21 nap után inkább el kellene hallgattatni, meg kéne szüntetni, fel kéne számolni. Kevés a kommunikáció, kevés a szándék és (már) kevés a fejlesztés is.

Erőteljes tesztelésben vagyunk, ha minden jól megy, ma este 10 órától elkezdünk átállni az új Blogter rendszerre.

Olvashattuk 19-én este. Azt hiszem, abban megegyezhetünk: nem ment minden jól. Sajnos.

Blogteres Analytics: I’ll be back!

| kategória: web | téma: , |

A novemberi blogteres Analytics-tiltás után egy hónappal elfogtunk egy levelet, mely a jelen állapot jövőbeni felszámolásáról tanúskodik.

gépész: @tundi A nézettségi statisztikákra vissza lesz kötve a Google Analytics mérési lehetőség.

Mint látható, az üzenet megbízható forrásból származik. Vajon miért döntött így a Blogter? Felhasználói nyomásra? Tényleg van ilyen valós fogalom a magyar weben? Örülnék neki.

>