archívum téma szerint: “csengőhang”

Fizess, ha csörög a mobilod!

| kategória: mobil | téma: , |

Először a nem kevésbé kifejező “Bunkóság” címet akartam adni a posztnak, rögtön el is árulom, hogy miért. Az ASCAP amerikai jogvédő társaság kitalálta, hogy minden egyes alkalommal megsértjük a szerzői jogot, amikor nyilvános helyen csörög a mobilunk. Szerintük ebben az esetben ugyanis kimerítjük a _nyilvános előadás_ fogalmát.

Azt mondják: az egy dolog, hogy fizetünk a csengőhangért, de az ebben az árban lévő jogdíj-tartalom még nem elég arra, hogy _nyilvánosan is előadhassuk_ a zenei részletet.

Na most ez olyan szinten bunkó ötlet, amiért vagy kórházba vagy börtönbe kellene küldeni a gazdáját. Egyúttal felmerülhet bennünk az a kérdés is: ilyen logika mentén mi a helyzet azokkal a vers(részlet)ekkel, amiket véletlenül úgy idézünk egy asztaltársaságnál, hogy az étteremben mellettünk lévő asztalnál is hallják?

SÜN – ajándék csengőhanggal

| kategória: etc, mobil | téma: , | 46 hozzászólás

Beteljesítve Zsolti ötletét, összedobtam gyors egy SÜN csengőhangot, ami a play gombra indul.

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.


Natural Born Chillers feat. BRFK: Rock the Funky SÜN – letöltés (mp3, 168 KB)

Azt sem árt tudni, hogy az ügy kapcsán egy új lap is megjelent a médiapiacon. Sőt, már van Facebook-csoport és tálcán megülő alkalmazás is.

Aki nem érti a miértet, annak íme a teljes kulturális kontextus, 1:59-ben.