archívum téma szerint: “friendfeed”

FriendFeed azonnali üzenetküldőn

| kategória: szociál, web | téma: |

Korábban nem voltam elájulva a FriendFeed-től, de most fejlesztettek egy olyat, amitől máris jobban tetszik a szolgáltatás. Olyannyira, hogy még használni is fogom.

Merthogy már azonnali üzenetküldőkön is jön a tuti. Beállítás után Google Talkon vagy bármilyen jabber-alapú IM-en értesülhetünk barátaink összes megosztott/megírt/beállított dolgáról.

A folyamat interaktív, a “@üzenetszám válasz” struktúrát követve kommentelhetjük is a beérkező elemeket. Lehetőség van még a bejövők átmeneti letiltására/engedélyezésére (pause/resume parancsokkal; ez hasznos lehet, ha éppen nagy munkában vagyunk), egy-egy ismerős dolgainak külön kilistázására, illetve üzenetküldésre is.

Itt a Swurl – online aktivitásaink keverve, de nem felrázva

| kategória: szociál, tech, web | téma: , |

A FriendFeedet bár kipróbáltam, nem használom, mert 1-2 friend után már kissé zavarossá válik az ember feedje: mindenki online aktivitása keveredik mindenki máséval, aminek – szerintem – nem túl sok értelme és még ennél is kevesebb rendszerező szerepe van. Aztán, bár ott van a “me” fül, de hiába ad valamelyik bekötött szolgáltatásunk fullfeedet, a FriendFeeden lényegében csak annyi jelenik meg, hogy posted an entry on XY, dátum, link.

Barátunk a Swurl. A Swurl egészen pontos funkciója online aktivitásaink összegyűjtése. A FreindFeeddel ellentétben azonban nem csak, hogy nem keverednek túlzottan és defaultból a dolgok, de akár kalendárium-szerűen is láthatjuk tevékenységünket. Ez pedig a Swurl egyik legjobbja. Amellett, hogy fullfeedet ad.

Barátaink online jelenlétét is követhetjük feedben, de ezt már egy teljesen elkülönülő, friend fül alatt (Friends Feed címen). Az egyes ismerősök egy-egy helyről jövő dolgait ideiglenesen (vagy akár véglegesen is) némítani is tudjuk.

Ja, és nem mellékesen, ha felvesszük a források közé mondjuk a Twitterünket, akkor a twitteren követett ismerőseinket automatikusan beépíti a rendszer a Friends Feedünkbe. Jó.