archívum téma szerint: “google calendar”

Twitter, Facebook és Google Calendar minden mobilra

| kategória: mobil | téma: , , , , , | 10 hozzászólás

Már éppen kezdtem lemondani róla, hogy találnék értelmes és ingyenes Twitter-alkalmazást Symbianra, amikor megtaláltam a Snaptut. A szoftver kb. minden mobilon használható, hiszen Java-alapú.

A Snaptuval többek között a Facebookhoz, Twitterhez, a Google Calendarhoz, az AccuWeather helyi időjárás-adataihoz férhetünk hozzá, méghozzá olyan módon, ami egy ingyenes alkalmazástól egyáltalán nem megszokott.

A Twitter-kliensben például csoportokat is létrehozhatunk, ez 100 követett júzer felett már igen jól jön. Természetesen megy a reply és az RT, sőt kapunk TwitPic-támogatást is.

A többi szolgáltatáshoz is hasonlóan profi hozzáférést kapunk, tessék kipróbálni!

Már a Calendar is tud offlájnul

| kategória: trend, web | téma: , , , |

A Gmail és a Google Docs után végre a Google Calendarja is megtanult offline elérhető lenni, immár mindenki számára, aki installálta a Google Gearst. A jobb felső sarokban lévő Offline (beta) feliratra kattintva indul a szinkronizáció. A beállításoknál természetesen kapcsolgathatjuk, hogy melyik naptárunkat akarjuk kapcsolat nélkül is elérni.

Ezután szerintem már joggal elmondható, hogy a Google dolgai egy átlagfelhasználónak teljeskörűen kiváltják a Microsoft Office vagy éppen az Open Office jelentős részét. Tudom, hogy vannak olyan szempontok, amelyekből szemlélve a G-cuccok kevesebbet tudnak, de erre bőven van ellentétes példa is. Például a Google Calendar simán küld sms-értesítést az eseményekről (akár többször is).

Tegnap egy tanulmányhoz kerestem egy korábbi jegyzetemet a gépen, de sehogy sem találtam. Viszont egészen biztos voltam benne, hogy nem papíron van a kijegyzetelés, hanem elektronikusan. Aztán eszembe jutott: ja, de nem a gépen…