archívum téma szerint: “google play”

Megszűnt az Android Market, itt a Google Play

| kategória: mobil | téma: , , , , |

Bár korábban a cég első tabletjeként került a pletykákba a Google Play, végül nem hardver lett, hanem az Android Market és az Android köré épített tartalomszolgáltatások gyűjtőneve, avagy a Google iTunes-a. Ez utóbbi meghatározás áll legközelebb a valósághoz, hiszen a play egyértelműen az Apple által meghatározott irányba mozdult el, és hát ugyanazt is tudja, mint az iTunes: alkalmazásokat, filmeket, zenéket és könyveket vehetünk/tölthetünk innen. A fő különbség az, hogy nincs asztali kliens, a Google Play, ahogy a cég összes szolgáltatása, webes felületre épül.

Az átállás viszonylag váratlan volt, egy gyors bejelentés után az elmúlt órákban minden lezajlott, a weben már él a Play, az Android 2.2+ rendszerű készülékeken pedig a következő napokban aktiválódik az újítás. Magyarországon teljes valójában csak a volt Android Market alkalmazásait és játékait érhetjük el, a zenéket, filmeket és e-könyveket itthon továbbra sem játszhatjuk. (A könyvekre vonatkoztatva egyébként elég furcsa ez a play név.)

Ugyanitt emlékeztetnék rá, hogy a hírek szerint az Apple még idén felturbózza az App Store-t, állítólag a nemrég megvett Chomp használásával.