archívum téma szerint: “hírszerző”

Mit ér a hírszájt, ha Hírszerző?

| kategória: médiailag, web | téma: , |

Hogy mibe bukik éppen bele a Hírszerző? Semmibe. Márhogy a szó szerinti semmibe. Ahogy ebbe a semmibe fog minden más ilyen oldal is belebukni, amelyik nem igazán rendelkezik koncepcióval. Az – szerintem – nem koncepció, hogy írunk cikkeket, amelyeket majd valahány olvasó valamiért elolvas. Sokkal több pedig nem látszik.

A Hírszerző – bár néhány ügyet sikerült bedobnia az elmúlt években – igazából csak egy ugyanolyan hírszájt, mint a többi. Nem rossz, csak ugyanolyan. A többi ugyanolyannal szemben vannak azonban komoly hátrányai, ami miatt sosem lehetett versenyképes. Nincs akkora múltja és ismertsége (bázisa), mint az Indexnek vagy az [origo]-nak. Nincs startlapos becsatornázottsága, mint az FN.hu-nak vagy akár a Hír24-nek. Nincs mögötte egy print lap, mint a hvg.hu-nak vagy a Heti Válasz Online-nak. Nincs a Hírkereső első helyein a doboza, mint az előbb említett oldalak mindegyikének.

Ezen kívül pedig nincs egy okos ötlet, ami miatt a Hírszerző igazán más lehetne (lehetett volna). Bár hírkeresős doboza anno a Zoomnak volt, ennyi mégsem volt elég. Onnan is lemaradt a plusz, ami egy friss belépőnek elengedhetetlen. Egy jó ötlet, egy lefedetlen piaci rés. Mindkét említett szájt közvetlen vagy közvetett vezetőjével beszélgettünk anno potenciális pluszokról (konkrét ötletekkel), a tulajdonosok mégis megelégedtek azzal, amik (voltak).

A Hírszerző a bezárás felé tart.

Mert ugyanolyan. Mert semmilyen.