archívum téma szerint: “hit gyülekezete”

Valami készül a Heteknél – új kezdet vagy a vég?

| kategória: médiailag, web | téma: , |

A poszt írásakor az alábbi szöveg olvasható a hetek.hu-n.

Átalakítás
Az oldal átalakítás miatt átmenetileg nem elérhető.
A Hetek hetilap archívuma a hetilap.hetek.hu címen található.

Vajon megújulás jön vagy leáll a lap online kiadása?

Az előbbi azért valószínűtlen, mert az átalakítást háttérben elvégezve nem lenne szükség még pár órás leállásra sem. Az utóbbi viszont a józan észnek mond ellent: ha anyagi gondok lennének, akkor jóval logikusabb lenne az online-t megtartani és a printet beszüntetni.

Egy kommunikációs csatorna rövidre zárása egyébként nem az első lenne a Hit Gyülekezeténél. Az egyház szebb időket megélt teológiai és hitéleti magazinja, az Új Exodus 2006 decemberében még csak bocsánatot kért olvasóitól a megritkult megjelenés miatt, aztán több lapszám nem is jelent meg.

Reméljük, a Hetek Online-nal nem hasonló a helyzet.

Hit Gyülekezete vs. Népszabadság

| kategória: médiailag | téma: , |

Amihez nem értünk, arról nem nagyon illik írni. Néha persze mindenki megpróbálkozik vele. Csak bebukni elég hülye érzés. Még hülyébb érzés lehet úgy megkapni egy ekkora pofont, hogy a szerző nagyon is ért a témához.

Czene Gábor, a Népszabadság újságírója nagyon kemény akart lenni, amikor a Hit Gyülekezetének bejegyzett homoszexuális élettársi kapcsolatról szóló állásfoglalását gyalulta.

A hites válasz egyik bekezdése viszont nem csak Czene Gábor írását semmisíti meg teljesen, hanem – általam egyébként nem ismert, így nem is minősíthető – szakmai előéletét is.

Több mint egy évtizede írsz a legnagyobb példányszámú napilapba egyházi témájú cikkeket. Nagyon csodálkozunk azon, hogy eddig nem vetted észre, miszerint valamennyi magyar keresztény felekezet azonos bibliai álláspontot képvisel a homoszexuális házassággal kapcsolatban.

Hát, egen.