archívum téma szerint: “humor”

Űrlények ellen nem véd az ASUS garanciája

| kategória: tech | téma: |

Komolyan el kell gondolkozniuk az ASUS laptopjaival, táblagépeivel, monitorjaival és más berendezéseivel rendelkezőknek, miután egy érdekes dolog derült ki a gyártó ASUSTeK által vállalt garanciális feltételekről. Odáig rendben van, hogy a nem rendeltetésszerű használat kizáró ok, illetve az is, ha egy márkaszervizelésre nem jogosult szomszéd elkezd ügyködni a gépen.

Pingdom talált rá (innen a képrészlet is), hogy a tajvani gyártó jogászai alapos munkát végezve egy egészen váratlan körülményt is kizártak: az ASUS-szervizek akkor sem fogadják a gépet, ha azt az előző este a Földet megtámadó űrlények rontották el.

Furthermore, the warranty will not apply to or be valid under conditions including but not limited to the following: […] There is damage caused by natural disaster, intentional or unintentional misuse, acts of war, space invasions, abuse, neglect, improper maintenance, or use under abnormal conditions.

A kiemelt kifejezés persze alighanem földi hatalmak űrből érkező offenzívájára is utal, de azért vicces. 🙂

Szög a zsákból

| kategória: szociál, web | téma: , , | 1 komment

Nem nagy nóvum, mégis csak mostanában kezdünk itthon is szembesülni vele: a közösségi szájtok nagyon szépen kihúzzák a szöget a zsákból. Fel-felsejlik a munkakörük szerint sokszor kötelező kimértséget, udvariasságot mutató emberek foga fehérje.

Oroszvári Péter, az MSZP országos listáján 83. helyen szereplő és egyéniben is induló képviselőjelöltje a következőt osztotta meg facebookos üzenőfalán:

„Mennyei Atyám! Miután az elmúlt esztendőben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont, kedvenc színészemet, Patrick Swayzet, kedvenc színésznőmet, Farrah Fawcettet és kedvenc írómat, Mario Benedettit magadhoz vetted, szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc politikusom Orbán Viktor, és már február közepe van!!!”

Azt hiszem, mindannyian ismerjük a “Mátyás király volt, meghalt. Jimmy király volt, meghalt. Most már én is kezdek félni.” – jellegű poénokat, melyek az utóbbi király halála után szökkentek szárba. Van ezeknek egy olyan titkuk, mely fölött a szakdolgozatát valószínűleg nem a humor sajátos logikájából író képviselőjelölt elsiklott: a csattanóban rendre maga a vicc mesélője szerepel.

Minden más élő személlyel – legyen az  sarki hentes, egyetemi oktató vagy éppen politikus – elmesélve sértődés várható. A Facebook pedig szépen megőrzi ezeket a bejegyzéseket, esélyt adva annak, hogy ne csak a sarki hentes, hanem az újságíró vagy valamelyik szemfülesebb közéleti blogger is észrevegye őket.