archívum téma szerint: “ingyen wifi”

Ingyen wifi elérése a London City Airporton és a Frankfurt am Main repülőtéren

| kategória: próba/tipp | téma: , , |

Két reptéren is belefutottam a nem feltétlenül egyértelműen elérhető ingyenes wifi-be, gondoltam, közzéteszem a tapasztalatokat.

A London City Airporton az LCY_Free használható ingyen. A mobillal való csatlakozás után először Facebook Messengerrel próbáltam ki a dolgot – na, ezt ne tegyük. A kapcsolat létrejötte után nyissunk rögtön egy böngészőablakot, az így elérhető oldalon tappintás a Submit vagy valami hasonló értelmű (egyetlen, nem eltéveszthető) gombra, majd ne kezdjük meg a regisztrációt. Illetve megkezdhetjük, mert elvileg csak azzal használható az ingyenes net, a gyakorlatban viszont itt, regisztráció nélkül már nyugodtan bezárhatjuk az oldalt, elérhető a wifi.

A Frankfurt am Main reptéren kicsit korlátozott az ingyenes net, fél órát kapunk belőle. A Telekom nevű wifihez csatlakozva rögtön előugrik egy ablak, ebben nem az elsőként logikusnak tűnő magentás továbbokra kell kattintani, hanem a nekem csak később feltűnő, kék, ingyenes wifit ígérő gombra. Ezután adjuk meg a telefonszámunkat 301234567 formában (+36 nélkül, hiszen azt már az imént kiválasztottuk), a számra pedig kapunk sms-ben egy kódot, azt kell beírni az alatta lévő mezőbe, és máris indul a 30 percnyi net. Ha több telefonszámunk van (mert például a velünk utazók nem akarnak netezni), úgy több időhöz is juthatunk.

Update: időközben Ferihegyen is lett ilyesmi, a bud:free wifi és a bud:skycourt free hálózatokat kell keresni.