archívum téma szerint: “jáksó lászló”

Jáksó: a hozzászólók félnek a válaszoktól

| kategória: szociál, web | téma: , , , | 11 hozzászólás

Éppen csak elindult a Propelleren a Sztárkomment nevű véleményezési rendszer, és hát máris olyan történt, amiért már biztos, hogy megérte Jáksó Lászlót felkérni.

Ha valaha valaki anyámba akart küldeni vagy meg is tette, sohasem éreztem úgy, hogy ehhez ne lett volna joga. Volt, van, lesz. Természetesen. De nekem is jogom van válaszolni. S ha egy egyébként szofisztikált válaszra annyi jön csak vissza a következő körben, hogy höhö, nédda, magyarázkodik a szemét, akkor az ember elgondolkodik azon, kikkel is beszélget.

(Főként) a közéleti-politikai blogok/oldalak kommentkultúrájának legnagyobb problémájával állunk szemben. Tudom, hogy már sokan foglalkoztak vele Jáksó László előtt is, de én ilyen tömören és pontosan még nem hallottam a megfogalmazást mástól: a hozzászólók félnek a válaszoktól.

Sokan egyszerűen fel vannak azon háborodva, ha a blogger/szerző az anyázásra visszaszól. Ha ez a visszaszóló az adott médium egyik képviselője, akkor mindez még jobban igaz. A kommentelők (leginkább a bunkózók) jelentős része úgy tekint a helyzetre, hogy a blogger/szerző megírta a posztot/cikket, innentől pedig mikrofon kikapcsolva, a népé a szó.

Pedig miért is ne reagálhatna az ember? Netán miért ne reagálhatna iróniával, esetleg lesajnáló hangnemben egy-egy bunkó/stb. hozzászólásra? Azért, mert nem szabad hülyének nézni az olvasót? Nos, szerintem meg a hülye olvasót csak hülyének szabad nézni. Mindenkit értelmesnek nézni súlyosan előítéletes magatartás lenne. Diszkrimináció!