archívum téma szerint: “letöltés”

A kicsi és mindenevő letöltő: Orbit Downloader

| kategória: próba/tipp, tech | téma: |

Úgy látszik, szoftverpróbálgatós időszakomat élem. A tegnapi Digsby-retry után ma az Orbit Downloadert telepítettem, és ez is tetszett.

Rögtön a fícsörlista elején azt írják, hogy “Download social music, video and streaming media”, és ebből az utóbbi keltette fel az érdeklődésemet. Amikor nagyon kellett volna egy ilyesmi program, akkor legcélszerűbb ingyenes megoldásként a HiDownloadot találtam meg, ami csak egy darabig ingyenes: a próbaverzió 10 streameltvideó-letöltést enged. Igaz, kissé buta módon, minden újratelepítés után a nulláról indulunk.

Letöltést vezérlő és segítő programokként eddig hármat használtam: a fent említett HiDownloadot, a Free Download Managert és – flv-kibányászásra – a Video DownloadHelpert. Az Orbit kapásból kiváltja ezt a három programot, ez máris előnyhöz juttatja.

A “Super Light: micro-sized and resource-friendly” kitételt óvatosan hittem el – néha igencsak érdekes dolgokat értenek a micro és a friendly kifejezések alatt. Az Orbit fejlesztői viszont nem ígérnek marhaságokat, valóban 3MB-nál kevesebb memóriát és a processzor erejéből is 3%-nál kevesebbet használ a program – letöltés közben is.

A HTTP, HTTPS, FTP, MMS, RTSP és az RTMP protokolokat viszi, a Firefoxba, az Internet Explorerbe és az Operába is beépül. (Elvileg a Chrome-ba is, de nálam ez nem így történt.)