archívum téma szerint: “macbook air”

Ha túl kicsi, az a baj

| kategória: marketing/pr, mobil | téma: , , |

Tudjuk, hogy hova vezet az, amikor elszáll a dizájner fantáziája. Ha ez a mérnökök ki-tud-kisebbet-csinálni szándékával is társul, az sokszor eredményez szép, érdekes, bár kicsit használhatatlan termékeket.

Apple MacBook Air

Azt nem állítanám, hogy a MacBook Air használhatatlan – főleg, hogy nem is használtam -, de az ultra hordozhatóság talán mégsem úgy igaz, ahogy állítják a marketingesek. Nézzük az Apple nagy ötletét: ez a borítékos teszt.

A Lenovo nem bírta ki, leütötte a magaslabdát.

És tényleg. Az optikai meghajtó kihagyása talán túl nagy ár a hordozhatóság oltárán. Továbbgondolva akár úgy is felfoghatjuk, hogy az Apple megelőzte a korát. Mivel pár év múlva valószínűleg a sokgigás fájlok is online fognak forogni, így valóban felesleges egy bárhol, bármikor meglévő optikai meghajtó (kb. annyira, mint ma egy floppy-meghajtó).

Nokia 7380

Ha az Air-ről jóindulattal azt írtam, hogy megelőzte korát, akkor a Nokia 7380-as mobiljáról hasonló jóindulattal csak azt tudom feltételezni, hogy az évszázadot, de talán az évezredet is elvétette. Gondolatvezérléssel egész jól lehetne vele például sms-t írni, anélkül viszont nehézkes. A képen tükörként funkcionáló kijelzőn felbukkanó betűket a mellette lévő tárcsa forgatásával írhatjuk be. Az ábécé közepén lévő M betű begépelése alig néhány másodperces tárcsaforgatással érhető el. Mivel egy korábbi telefon (7280) továbbfejlesztéséről van szó, így valószínűleg mégis van rá kereslet. Elvégre nem mindenhol olyan népszerű az esemesezés, mint Magyarországon.