archívum téma szerint: “modem”

Huawei E220 3G-s USB modem telepítése Windows Vistára

| kategória: mobil | téma: , , , | 26 hozzászólás

A következőkben egy – úgy látom, hiánypótló – segítség következik a Huawei E220 3G-s USB modem telepítéséhez Windows Vista oprendszerre.

Érdekes módon a google-zés nem hozott túl sok eredményt. Több oldal/fórum ajánlott megoldást arra a problémára, hogy a Vista CD-meghajtóként ismeri fel a mobilinternet-eszközt. Több “megoldást” ki is próbáltam, azonban látványosan nem történt semmi.

Felhívtam a T-Mobile ügyfélszolgálatát, ahol a kedves lány közölte, hogy sajnos ilyenkor (péntekről szombatra éjfél) nincsen bent üzleti műszaki kolléga. (Ami mondjuk nem túl meglepő.) Az már meglepőbb volt, mikor megtudtam, hogy az egyéni ügyfeleknek fenntartott ügyfélszolgálaton van műszaki kolléga, őt viszont sehogy sem tudja kapcsolni. Ilyenkor érzi csak igazán az ember, hogy milyen előnyös dolog céges, VIP ügyfélnek lenni.

A sikertelen próbálkozások, és mintegy másfél óra után rábukkantam valahogy a brit Vodafone üzleti előfizetőknek célzott oldalára, és a megoldásra. Az egyszerűség – és az angolul nem (annyira) tudók – kedvéért íme a megoldás magyarul. Fontos: a következő lépéseket NEM a vistás számítógépen kell elkövetni, hanem Windows XP oprendszer alatt. (A megoldás egyébként szolgáltató-független, tehát működni fog nem csak T-Mobile és Vodafone, hanem Pannon-eszközökkel is.)

1. Töltsd le a firmware updatert (a linkeltet, ne nagyon keress másikat, nekem 2 másik sem működött)

2. Dugd be a gépbe (tehát egy XP-sbe!) a modemet / Ha már be volt dugva, akkor szakítsd meg a netkapcsolatot, lépj ki a Mobile Connect-ből

3. Indítsd el a zip-ből kicsomagolt updatert

4. Vedd ki a SIM-kártyát (enélkül is működik, ez csak biztonsági lépés)

5. Fogadd el a végfelhasználói szerződést (I accept the agreement), majd kattints a továbbra (next)

6. A felugró figyelmeztető üzenetre (WARNING!!!) válaszolj igennel (ezzel erősíted meg, hogy biztosan frissíteni akarod a modem firmware-jét)

7. A következő (pirosbetűs) ablaknál szintén next, ezután történik meg a frissítés. Ez több percet fog igénybe venni

8. Ha kész van (Updated successfully), akkor kiírja az új firmware számát és az IMEI számot

9. Ezt leokézva ki is veheted a modemet, majd átdughatod a Vistába, ahol elkezdi feltelepíteni magát, juhéjj.

10. A feltelepülő Mobile Partner programban létre kell hozni egy új profilt, amely beállításai meg kell egyezzenek a korábbi, XP-s gépen használt Mobile Connect nevű program Settings menü Network Connection Settings pontja alatt lévő beállításokkal

It’s for me and you, let the dream come true – mondaná erre Dj Bobo.