archívum téma szerint: “moly”

Ne csinálj Twitterautomatát – hanem?

| kategória: próba/tipp, szociál, web | téma: , |

Múltkor a Turulcsirip kapcsán már hh is említette, hogy nem szeretjük a sokat tweetelő automatákat. Most épp az általam kedvelt Molyról jutott ez eszembe, miután az elmúlt egyik órában mintegy 22 tweetje jelent meg, azaz átlagosan kb. 3 percenként egy.

Nekem már automatából a mennyiség is sok, de ha ehhez hozzávesszük, hogy könyvértékelések jöttek így át (válogatás nélkül), úgy még rosszabb a helyzet. Nem tudom, ki hogy van vele, de engem úgy általában nem érdekelnek a könyvek (tehát nem érdekel a mindenki által értékelt minden könyv), max bizonyos könyvek érdekelnek, vagy bizonyos témakörök – vagy bizonyos emberek ezekről alkotott véleménye.

Persze tudom, ha nem tetszik, akkor ne kövessem, de a Moly háza táján felmerülő infókról és a “kulisszatitkokról” meg nagyon szívesen olvasnék Twitteren is, úgyhogy még tartom magam a követéshez.

A címet azért finomítanám: automatát éppen lehet csinálni (például napi néhány poszt twitterfeedes közzététele is teljesen oké), de mint sok más téren, itt sem árt a mértékletesség. És nem árt az emberi kéz sem, hiszen a Twitter humán kommunikációról szól, nem pedig gépiről, vagy mifene.

Ami előrébb vinné a helyzetet, az lenne, ha ötletelnénk rajta, hogy milyen is lenne egy könyves közösségi szájt jó Twittere. A kiindulási pont: azoknak is érdekes kell legyen, akik nem könyvtárosok, viszont szívesen olvasnak. További segítség, hogy az sem baj, ha nincs napi 10-nél több tweet, mert akkor hamar az ignorálási listára lehet kerülni Turulcsiripen, ami nem .

Szóval: ötlet?