archívum téma szerint: “morro”

Jön az ingyenes Microsoft-antivírus

| kategória: tech | téma: , , , , |

A kód neve: Morro. Ilyen címen fut ugyanis a Microsoft jövő év második félévében piacra kerülő, ingyenes antivírus-szoftvere.

A Morro a cég jelenlegi, fizetős Windows Live OneCare-jét váltja majd, melynek éves díja 10 ezer forint körül van (49,95$). Elsőre szimpla marketing fogásnak tűnik, ám jobban belegondolva valós előnyökkel járhat ingyenesség, mely mellett azért döntöttek, mert ezzel is szeretnék csökkenteni a jelentős fertőzöttségi rátát. Ha egy újabb (valamilyen szinten biztosan hatékony) ingyenes vírusirtó kerül a piacra, akkor valamelyest csökkenhet a jelenleg fertőzött gépek száma. (Főleg akkor, ha majd MSN-nel és/vagy IE-vel egy letöltési csomagba is pakolják.) Ezáltal pedig legalább néhány alkalommal kevesebbszer hangzik el majd a “hülye Bill Gates” mondat az ideológiailag általában nem eléggé képzett, és sehogy nem védekező géptulajdonosok szájából.

Az antivírus-program XP-re, Vistára és Windows7-re is optimalizálva lesz.

A CNET-nek nyilatkozó Joris Evers, a McAfee szóvivője úgy véli, hogy a Morro nem más, mint az alig 2 százalékos piaci részesedéssel bíró OneCare kudarcának beismerése.