archívum téma szerint: “naptár”

3 egyszerű, okos és ingyenes tennivalókezelő

| kategória: web | téma: , |

Régebben sokat kerestem – hiába – számomra megfelelő tudú-listás programot, ma meg már annyi van, hogy böngészőt lehet velük fagyasztani. Nézzünk három olyan, amelyik valóban jó.

Tökéletes minimalizmus – ez jellemzi a NowDoThis-t. Egy egyszerű oldalról van szó, ami cookie-alapon jegyzi meg a bevitt feladatokat. Én úgy használtam/használom (Firefoxban), hogy – szélesvásznú kijelzősök előnyben – beraktam könyvjelzőnek, majd kipipáltam rá a “könyvjelző betöltése az oldalsávba” négyzetet. Illetve (ez már csak a fine tuning kategória) feltelepítettem a RightBar nevű kiterjesztést (az All-in-One Sidebar is megteszi megfűszerezve a Panelhalmozás funkcióval), ezáltal az éppen aktuális tennivalóm mindig látszik a képernyő jobb sávjában. Tipp: tartsuk elintézési sorrendbe a dolgokat, így mindig az éppen aktuális legsürgősebbet látjuk majd.

Ennél csak jóval összetettebb dolgok következhetnek, ilyen a Deadline is. Ehhez már kell regisztráció is, cserébe viszont e-mailben is küldhetünk rá új tennivalókat, és e-mailben, RSS-ben valamint Google Talkon is kiértesít róluk. Állítólag iPhone-alkalmazás is lesz.

A Remember The Milk mindent tud, amit tudnia kell. Címkék, csoportok, MSN/Skype/GTalk/ICQ-os értesítés (sőt, mobilos is, csak az magyar számokra nem működik) és RSS-csatorna is van. Az események (ha eseményről van szó) helyszíneit és a címkéket előre megadott listából is kiválaszthatjuk. A Google Calendarral is szinkronizálható, remek gmailes Firefox-kiterjesztés és bookmarklet van hozzá, valamint mobilos verzió, Netvibes-modul, twitteres emlékeztető (és persze kezelés parancsokkal), iPhone-os alkalmazás és extra szolgáltatások is vannak. A Google Gears segítségével offline módot is választhatunk, ismerőseinkkel pedig megoszthatjuk a feladatlista (bizonyos részeit).

Ami még hasznos lehet, az a virtuális (családi/munkahelyi) titkárnőként funkcionáló Sandy, vagy persze a Google Calendar, de hát ezek már összetettebb dolgok.