archívum téma szerint: “palm”

Mobilreklám, avagy a Google újra megcsinálja?

| kategória: marketing/pr, mobil | téma: , , , , , , |

A Google mindig is mestere volt a “hogyan csináljunk közösen pénzt az ingyenes dolgokból” témának. Ugyanezt művelik most is, amikor az AdSense for Mobile Applications-szel lehetővé teszik, hogy az ingyenes mobilalkalmazások készítői is pénzhez jussanak. A dolog egyszerű: a fejlesztők AdSense reklámmegjelenítést építhetnek be az alkalmazásukba.

Nem kell túl nagy tehetség ahhoz, hogy nagy jövőt jósoljunk az egy hónapon belül induló, egyelőre iPhone-on és Androidon működő megoldásnak. Az Apple sikeres AppStore-jából 50 ezer alkalmazásnál is többet lehet letölteni, az Android Market pedig lassan, de biztosan közelíti a 200-at (most épp 169 van).

És bár ezektől igen messze áll a Palm, az AppCatalog éppen tegnap érte el az 1 millió letöltést (igaz, itt jelenleg 30 alkalmazás közül lehet választani, és azt se feledjük: mindössze 150 ezer készüléktulajdonosról van szó). Biztos vagyok benne, hogy nem csak a Palm, hanem a Samsung és az LG induló alkalmazásboltjai is bekerülnek majd a mobilos AdSense által támogatott rendszerek közé.

Az appstore-ok és a mobilalkalmazások várható terjedésével (pluszban a válság időközbeni átfordulásával) a Google megint elmondhatja majd: a gép forog, az alkotó pihen.