archívum téma szerint: “photoshop”

Számítógépes grafika tanfolyam 700 ezerért

| kategória: próba/tipp, tech | téma: , , , |

El sem tudom képzelni, hogy 96 óra alatt hogyan lehet távoktatásban, 12 füzet segítségével megtanulni zongorázni, de az ELO nyilvánvalóan erre is tud valamit.

Ami azonban még érdekesebb: számítógépes grafika címmel is indítanak tanfolyamot, amely elvégzése 16 hónapot, havonta pedig 6-8 órát igényel. Ja, és némi pénzt. Merthogy Adobe Photoshop, Illustrator és Flash szükséges hozzá.

Egy találomra kiválasztott helyeket nézve mindhárom szoftver minimum 210 ezer forintból úszható meg. Ez 630 ezer forint. Ehhez képest maga a tanfolyam 55 840 pénzbe kerül, ami a programok megvásárlása után gyakorlatilag borravaló.

Egy Flasht mondjuk nehéz is lett volna kiváltani, de mondjuk a Photoshop helyett ott lenne a teljesen ingyenes, kb. ugyanazt tudó GIMP. Persze, más logika alapján működik, csak éppen 214 ezer forinttal olcsóbb. És tekintve, hogy kezdő felhasználókról van szó, akik egyelőre csak próbálgatnák, hogy mit is szeretnének csinálni, vagy mit is érnek ezzel az egésszel, nos, egyáltalán nem mindegy.

Mindez persze csak akkor igaz, ha jogtiszta szoftvereket veszünk figyelembe. De ha már “iskolai” szinten “rákényszerítik” az egyszeri felhasználót arra, hogy ne így tegyen, akkor az még érdekesebb kérdéseket vet fel.