archívum téma szerint: “posta”

In memoriam Steve Jobs emlékívet adott ki a Magyar Posta

| kategória: tech | téma: , |

Régebben gyűjtöttem a bélyegeket, talán ezért is örültem meg annak, hogy Steve Jobs életrajzi könyvének magyar nyelvű kiadásához csatlakozott a Magyar Posta: a ma megjelentetett emlékív perforált képén Steve Jobs portréja látható. A keretrajz jobb oldalán „In memoriam Steve Jobs 1955-2011”, bal alsó részén az „EMLÉKÍV”, „Commemorativ Sheet” feliratok olvashatók. A sorszámozás függőlegesen a jobb felső, a postalogo a jobb alsó részen található.

Az emlékív kizárólag – filacsíkban (hawid) elhelyezve – az emléklap részeként vásárolható meg. Az emléklap külső és belső oldalait Steve Jobs néhány jellegzetes mozdulatának sziluettje díszíti, emellett a belső oldalon Rubik Ernő írásának részlete szerepel magyar és angol nyelven. Az emlékív és a hozzá tartozó emléklap Baticz Barnabás tervei szerint az Állami Nyomdában, illetve a Con-X Nyomdában készült 5000 példányban. Az emlékíven belüli kép mérete: 40 x 31,5 mm, külső vágási mérete: 90 x 70 mm.

Az 1000 forintos kiadványt a +36 1 767 7173 számon, vagy például a Postaboltban lehet megrendelni. Beszéltem velük, ma már többen is rendeltek, utánnyomás pedig garantáltan nem lesz, szóval aki gondolkozik a beszerzésen, az ne sokáig tegye.

Jó-e a Postafon, és miért nem?

| kategória: mobil | téma: , , | 8 hozzászólás

Az első jelekből úgy tűnik, a Magyar Posta mint negyedik mobilszolgáltató brandje, a Postafon nem csak a mobilpiacot nem fogja megbolygatni, de talán saját céljaival sincs igazán tisztában. A szlogenjük (“Új szín a mobilpiacon”) csak annyiban igaz, hogy zöld eddig még tényleg nem volt.

A tarifa valóban “egyszerű és kiszámítható”, csak éppen baromi drága. Egy SMS és egy percnyi hívás is 35 forint, a számlázás pedig nem másodperc, hanem percalapú. Eszközök terén egyetlen, praktikusnak, elegánsnak és ragyogónak hazudott marketingelt, igazából teljesen alap Samsung készülékkel álltak eddig elő. Mondjuk a nyugdíjas célcsoportnak lehet, hogy ez is megteszi.

A szolgáltatás szájtja a Magyar Posta kifinomult webes élményvilágáról tesz tanúságot, például egy az egyben beszúrt, olvashatatlan plakáttal.

Ugye érezzük? Magyarország nem az az ország, ahol az SMS-t magyarázni kéne...

Ugye érezzük? Magyarország nem az az ország, ahol az SMS-t reklámozva magyarázni kéne...

Én nagyon nem erre számítottam. Egészen ma délelőttig úgy gondoltam, hogy bár postafonos tuti nem leszek, arra mindenképpen jó lehet az új szolgáltató, hogy kicsit lenyomja még karácsony előtt az árakat. Szerintem a Pannonnál és a T-Mobile-nál egy legyintéssel kezdték ma az ebédet, de talán még a Postafon által használt hálózatot működtető Vodafone-nál is.

Nem tudom, ők maguk miben bíznak. Talán abban, hogy a 10 perces sorban állást követő levélfeladás, gázszámla-befizetés, sorsjegy-vásárlás és Posta Számla-nyitás után majd még egy mobilelőfizetést is vesz a nép – ha már úgyis ott van. Hja, hogy a levél meg még azóta sem jött meg? Kit érdekel, ha jól fogy a Black Jack.

Levelet hozott a posta

| kategória: etc | téma: |

Az alábbi módon helyezte bele a postaládába a kedves és rendes, mindig korrektül dolgozó, csak sorsjegyet árulni nem akaró (és ezért tiltakozó) magyar postás a szomszéd kisfiúnak címzett küldeményt.

Biztosan nagyon boldog lehetett a kisgyerek, amikor megkapta. Remélem, hogy a kézbesítő úr, illetve a Magyar Posta Zrt. eme természetesen kirívó, soha elő nem forduló esetéért felelős munkatársainak gyermekei is hasonló áldásokban részesülnek majd az élettől az elkövetkező 100 év folyamán.

Ezúton kívánok minden érintettnek áldott, békés karácsonyfatüzet, valamint kényszerű sorsjegyárusításban és leépítésben gazdag új esztendőt.