archívum téma szerint: “rss”

Szolgálati közlemény az oldal RSS-éről

| kategória: tech | téma: |

Átálltam eresesileg FeedBurnerre. Ennek szellemében megkérném azokat, akik esetleg fel voltak iratkozva, hogy would you be so kind as to-jelleggel legyenek kedvesek átiratkozni arra a címre, hogy http://feeds.feedburner.com/tsabeeka. Persze olyanoknak is ér, akik eddig még egyáltalán nem követtek RSS-en.

Aki nem tudja, hogy mi az RSS, netán nem is érdekli, de azért e-mailben szívesen értesülne a legfrissebbekről, az kérhet hírlevelet: http://www.feedburner.com/fb/a/emailverifySubmit?feedId=2328887.

Mindez a jobb oszlop teteje környékén is fellelhető. Bár aki most ezt elolvasta, az kárnak is megy oda, úgyis ugyanazt találja, csak címszavakban.

Re: Még egy bookmarkolási lehetőség a Google Readerben

| kategória: szociál, web | téma: , , |

Azt írja a Webisztán, hogy

A Read it Later egy Firefox kiegészítő, amellyel bejelölhetjük azokat a linkeket amelyeket később akarunk elolvasni, majd ezt a listát egy web oldalon megtekinthetjük, és elolvashatjuk az oldalakat.

Na most ezt beintegrálják a Google Readerbe. A vicc az, hogy a Read it Later kis pipa ikonja a Reader saját, bookmarkolására használatos csillag ikonja mellé kerül. Míg a becsillagozott anyagokat egy kattintással el lehet érni, a Read it Later pipájával megjelölt anyagokért el kell majd menni annak web oldalára.

Én kérek elnézést, de ez nem igaz. A Read it Later kiterjesztést telepítve alapesetben jobb fölül előkerül egy sárga könyvjelzős barna könyv, itt közvetlenül hozzáférünk a pipával megjelölt anyagainkhoz.

Meg hát ugye RSS-ben is kérhetjük a pipált dolgokat, ez kifejezetten hasznos is lehet. Mert bár ott van a Readerben a megosztás lehetősége (aztán ezek a share-elt anyagok szintén kivezethetők RSS-be), de a pipált dolgokból csinálhatunk például egy nem feltétlen az összes readeres ismerősünknek szánt csatornát, hanem egy külön szakmait.

Tesco – az RSS is számít

| kategória: tech | téma: |

A Tesco honlapjára feltévedve ütötte meg a szemem (szép képzavar) az a lehetőség, hogy már nem csak az akciós újság elektronikussal kb. egyenlő hírlevélre tudok feliratkozni, hanem akár RSS-en keresztül is kaphatom a tutit.

Readerrel nem túl sokan olvassák: a vidéki akciókra a ríderjúzerek közül 8-an, míg a pestire 11-en kíváncsiak ilyen formában.

Mindenesetre jó ötlet, be is kapcsoltam magamnak. Egy igazán gazdaságos megoldás.

Butított RSS, nem csak butáknak

| kategória: web | téma: |

Ha nem akarjuk elmagyarázni egy ismerősünknek az RSS lényegét, netán azt már érti, de RSS-olvasó használatára sehogy nem tudjuk rábírni (“Az melyik? Ott a póvergomb mellett?”), akkor mondjuk azt neki, hogy feedmyinbox.com.

Az oldal csupán két mezőből meg egy gombból áll. Beírjuk a követni kívánt feed címét, aztán az e-mail címünket, ezután pedig naponta kapjuk majd az e-mailt a legutóbbi értesítő levél óta az adott csatornában megjelent újdonságokkal.

Kis kreativitással (meg nagy szorgalommal) akár mini-hírlevelet is gyárthatunk így ismerőseinknek, akikkel sehogy nem tudjuk megszerettetni a Google Readert, és megosztani velük a tutit.

Kissé visszalépésnek tűnik mindez a megosztás társadalmában, de talán fogjuk fel inkább átszoktatóként.