archívum téma szerint: “sms”

Átlagosan havi 3339 SMS-t küld/fogad egy amerikai tini

| kategória: mobil, trend | téma: , , | 9 hozzászólás

Durva adattal jött ki a Nielsen kutatócég: egy 13-17 éves amerikai tinédzser átlagosan 3339 szöveges üzenetet küld/fogad. Gyors fejszámolással kihozható, hogy ez napi 100-nál is többet jelent. A szemek túlságosan tágra nyitása előtt nem árt pl. azt is tudni, hogy tavaly az USA-ban 228.8 millió dollárt költöttek a hirdetők SMS marketingre. Az ilyesmi azért szépen megdobja a fogadott üzenetek számát.

A 18-24 év közti korosztály tagjai havi 1630 SMS-sel találkoznak telefonjukon, a 45-54 évesek pedig havi 323 SMS-t küldtek/fogadtak az idei második negyedévben. Az önmagában is érdekes adaton túl a grafikonból az is jól látszik, hogy tavaly óta mindegyik vizsgált korosztályban nőtt az SMS-ek száma. A Nielsen jelentéséből az is kiderül, hogy a mobilnet és az alkalmazások használata is egyre gyakoribb, a hanghívások viszont kezdenek visszaszorulni.

Vajon itthon milyen adatok jönnének ki?

Napi 15 SMS-t küldhetsz ingyen

| kategória: mobil | téma: , , | 6 hozzászólás

Ez a trükk valójában nem is trükk, mégis kevesen ismerik. A T-Mobile egy olyan teljesen hivatalos szolgáltatásáról van szó, amiért többeknek még a szolgáltatóváltás is megérheti, merthogy a T-Mobile ezt csak a saját ügyfeleinek teszi elérhetővé. A módszer röviden, vázlatosan, hogy utána már mehess is SMS-t írni:

  1. regisztrálj a T-Mobile WebSMS oldalán
  2. a mobilod alap böngészőjében menj a http://t-zones.hu címre, válaszd a T-Mobile menüpontot, ezen belül pedig az SMS küldését
  3. az így kapott oldalt mentsd el a könyvjelzők közé, így később gyorsan el tudod érni, mintha csak hagyományosan írnál SMS-t

Mindehhez persze elő kell legyen fizetve egy mobilos (!) netes csomag. Ha más miatt még nincs ilyened, akkor persze nem egészen ingyen az ingyen, de tekintve, hogy 990 forintért 100 megányi nethez lehet jutni, na bumm, akkor 2,2 forintra jön ki egy üzenet ára. Ha csak napi 5-öt küldesz, akkor is 6,6 forintra. Nem is beszélve arról, hogy marad még kb. 97 megád, amit lenetezhetsz.

A gyakran használt számok a felület saját telefonkönyvébe is menthetők. Ha 90 napig nem lépsz be, újra kell regisztrálnod. Ami még nagyon fontos: a felületre számítógépen is be lehet lépni, de ebben az esetben nem ingyenes az SMS-ek küldése, hanem üzenetenként a díjcsomagodnak megfelelő összeg vonódik le.

Én már évek óta használom a szolgáltatást, egyenrangú a sima SMS-sel, teljesen megbízhatóan működik. Sőt, mivel ha ez nem lenne, akkor is kellene a mobilra a net, valóban ingyen küldöm az SMS-eket. Mondjuk ha belegondolok, hogy bőven volt olyan időszak, amikor majdnem minden egyes nap teljesen kihasználtam a 15-öt…

A Wadja ott segít, ahol tud

| kategória: web | téma: , , , |

Az egyre népszerűbb, bizonyos korlátok között ingyenes sms-ezési lehetőséget is kínáló Wadja.com-on találkoztam szembe az alábbi szöveggel. Igen, tudom, jöhettek azzal, hogy marketing, de szerintem az ilyen marketing dolgok a legjobbak, melyek akár ezreken, tízezreken segíthetnek – nem mellesleg egy terrordráma közepén.

To all our users in India. Wadja is with you in these difficult times and we want to help as much as we can, for this reason we are allowing 135 (to numbers) and 160 characters (to Wadja) on FREE SMS and are opening up our sms limits for all SMS to India, so you can get in touch with friends, family and loved ones in these difficult days. – Wadja Team

Gmail-SMS: mégsenem

| kategória: web | téma: , , |

Korai volt az öröm a Gmail SMS-szolgáltatása kapcsán. Bár, ahogy kese is írta a WebTrenden, eleve csak az USA-ban élők örülhettek, de aztán hamar kiderült: egyelőre ők sem.

A szolgáltatás aktiváláskor ugyanis mégsem teljesen aktiválódott. A hiba aztán az először sejtettnél nagyobbnak bizonyult, így a szolgáltatást egyelőre jegelték, kb. 2 hétig.

Micsoda előkarácsonyi meglepetés lenne, ha a két hét alatt sikerülne megegyezniük az európai, azon belül is a magyar szolgáltatókkal, és a bugot feledtetve itthon is beindulna a Gmail-SMS.

Az amerikai SMS-helyzet

Az európai helyzet egyébként az amerikainál kicsit egyszerűbb lesz. Az USA-ban ugyanis teljesen természetes, hogy nem csak az SMS küldése, de annak fogadása is pénzbe kerül.

Send and receive messages for just $0.20 each or choose from a Messaging Value Bundle to save even more—and if you exceed your plan, it’s still just $0.20 per message. (T-Mobile)

És mint látszik is: pontosan ugyanannyiba kerül fogadni is, mint küldeni. Így aztán, ha van pénze az embernek, igencsak megviccelheti az ismerősét. Tehát egy Gmail-ből küldhető üzenet esetében nagyon nem mindegy, hogy – bár John ingyen küldi – Caroline vajon mennyire örül a számára 30-40 forintnyit kóstáló üzenetnek.

Mi jöhet még?

Remélem, azért azt észrevesszük: az Android, a fejlettebb mobilos Gmail szoftver, és az SMS-ben folytatható Gtalkozás után már nem sok lehet hátra a mobilos Chrome-ig.