archívum téma szerint: “star trek”

A Star Trek, a Siri és a mai jövő otthona

| kategória: tech, trend | téma: , | 1 komment

Aki szeretik a Star Treket, annak már biztos feltűnt a hasonlóság az iPad és a sorozatban használt érintőkijelzős eszközök (PADD) között. Alakul még egy kapcsolat az Apple által nyomott technológia és a Star Trekben megálmodott világ határán, ezúttal a hangvezérléssel működő, intelligens számítógép kapcsán.

Egy kis amerikai cég egy Siri-alapú otthonvezérlő rendszert épített. A Crestron AMS-AIP megoldása már képes rá, hogy az iPhone 4S-sel összekötve kapcsolgassa a lámpát, állítsa a termosztát hőfokát, vezérelje a házimozit, stb. A satöbbi pedig sok mindennapi dolog lehet, legalábbis nem kell sokkal tovább álmodni ahhoz, hogy a “Van paradicsom a hűtőben?” kérdésre, a “Nincs. De holnaptól akciós lesz a Sparban.” választ kaphassuk.

Hasonló koncepciók persze voltak eddig is, a különlegességet én a megfelelő (hangos, “emberi”) visszajelzésben és a Siri (és hasonló megoldások) intelligenciájának lehetőségeiben látom. Illetve abban, hogy az alábbi videó nem koncepció, ez nem a jövő, hanem már a határtalan jelen.