archívum téma szerint: “tv”

Süveges Gergő a legnagyobb király

| kategória: médiailag, próba/tipp | téma: , , | 10 hozzászólás

Süveges Gergőről bebizonyosodott, hogy a jelenkori magyar televíziózás egyik legnagyobb alakja. Nem túlzok, tényleg így gondolom. Elvégre nem az a nagy dolog, hogy valaki egy unalmas vasárnap este összemoderál 8-10 másik embert, hanem az, ha egy rendkívüli helyzetben is a topon van. Jól reagál, a helyzet abszurditásának megfelelő stílusban. Nem bunkón, de bátran túllépve az öncélú polkorrektségen. Úgy, hogy érdekes legyen.

Nem akarnám túlnyálazni a dolgot, nézzünk inkább pár Twitterről összeválogatott (kb.) idézetet. Ezek önmagukban nem adják vissza azt a hangulatot és teljesítményt, ami miatt ez a poszt megszületett, de akik követték a műsort, azok biztos felvihognak majd egyik-másiknál – ahogy én is, amikor most írom.

  • Most megpróbálunk olyan helyszínre kapcsolni, ahol beszél is valaki.
  • Éjfélre mindenki tudni fogja az eredményt az interneten szivárgó számokból, kivéve az Országos Választási Bizottság.
  • – Találkoztam cseh tévéstábbal is az épületben. – Hát igen, ennyi idő alatt Csehországból is odaérnek a tévés kollégák.
  • Most már biztos: az egészet [Török] Gábor találta ki, hogy az ország az ő blogját olvassa.
  • Még mindig nem adtuk fel a reményt, és nem tesszük be a Végtelen történet című filmet.

Gergő esti teljesítményével kijelölte a modern magyar hírháttér-műsorok járható és egyben járandó útját.

A tv2 és a naugye!

| kategória: médiailag | téma: , |

Múltkori tv2-s posztomat úgy kezdtem, hogy megbukott a tv2 gyakorlatilag összes késő nyári, kora őszi szezonban indított műsora. Majdnem oda soroltam A sztárok a fejükre estek című zsengét, aztán két ok miatt nem tettem. Egyrészt inkább késő ősszel indult, mintsem a szezon elején, másrészt pedig nem túl sok adat állt akkor még rendelkezésre arról, hogy megbukni látszana.

Most viszont, hogy kijöttek a múlt heti nézettségi adatok, nyugodtan mondhatjuk, hogy naugye!, hiszen az “afrikai kalandshowt” átlagosan éppen 1 millióval látták kevesebben, mint az RTL celebes műsorát.

A programot egyébként a korábbi posztom kettes kategóriájába soroltam volna, tehát azok közé a műsorok közé, amik a (versenytárshoz képest) késői indítás miatt nem kavarják fel a nézettségi versenyt.

Közben meg Kovács Krisztián kereskedelmi vezető azt csúsztatja tévedi a MiKVANNAK-on, hogy

Számos olyan produkciót indítottunk ez év őszén, amivel a nézőknek még barátkozniuk kell. A műsorainkról folyamatosan beszélnek, a formátumokkal nincs baj, hiszünk valamennyiben.

Az interjú megjelenése után néhány órával pedig bejelentik az XXL megszüntetését.

Ugyan már, gyerekek…

Mit néz be a tv2?

| kategória: médiailag, próba/tipp | téma: , , , |

Megbukott a Cápák, az XXL, a Senorita Szöszi és a 10! – gyakorlatilag a tv2 összes késő nyári, kora őszi szezonban indított műsora.

Aztán ott volt az “időjárás-jelentős baki” néven elhíresült “médiahack”, amely éppen az XXL-t volt hivatott reklámozni. Volt olyan tévé a világon, amelynél hasonló, de jóval ötletesebb – és nem mellékesen társadalmi célú – akció bejött. De hát ez a tv2, Magyarország.

A tv2 félreérti a helyzetet. (Nyilván nem, de hát úgy viselkedik.) Hiába promózza ilyen idétlen módon saját magát. A csatorna műsoraival nem az a baj, hogy kevesen ismerik őket, hanem az, hogy rosszak. A filmeken, sorozatokon és a Tényeken kívül ugyanis nagyjából háromfajta program látható a tv2-n.

Az egyik a Leggyengébb láncszem és a Big Brother vonala. Ezeket a műsorokat a csatorna úgy tűzi műsorra, hogy picit sem próbálja megérteni azt, hogy kulturális különbségek vannak Magyarország és “más külföldi országok”, mondjuk az USA között. Átveszik egy az egyben, aztán csodálkoznak, hogy miért nem működik a biciklipedál az autóban.

A következő vonulatot jól jellemzi a az Aktív – később indultak vele, mint a versenytárs a hasonlóval. Ide kapcsolható még például a Hal a tortán, amely csak azért indult ugyanakkor, mint az RTL Vacsoracsatája, mert az utolsó pillanatban – éppen a Fókusz-Aktív helyzettől félve – előrehozták a kezdést. A kapkodásnak meg is lett az eredménye.

A harmadik vonulat leginkább a Megasztárral jellemezhető. Ezek eredetileg sikeresek, csak aztán – éppen az első széria sikerén felbuzdulva – addig erőltetik őket, amíg valóban erőltetetté is válik. A legutóbbi héten így sikerült a nézettségi lista 33. helyére bekerülnie a Megasztár 4-nek.

Igaz, a legerősebben teljesítő tv2-s műsor is csak a 30. helyre volt elég, előtte végig az RTL valamelyik programja szerepel (jellemzően a Celeb vagyok…, a Barátok közt, a Híradó vagy éppen a már emlegetett Fókusz).

Kellene már valami eredeti ötlet.