archívum téma szerint: “windows 7”

Windows 7 tapasztalatok

| kategória: próba/tipp | téma: , |

Általános iskola ötödik osztályában volt pár felmérés magasugrásból. Már akinek. Az én teljesítményemet ugyanis sehogy nem lehetett a “magas” kifejezéssel összefüggésbe hozni. Aztán hatodikban is jöttek a felmérések, amikor viszont bámulatos javulást produkáltam, olyannyira, hogy a kb. utolsóból az elsők közé kerültem.

Mindez úgy kapcsolódik a Windows 7-hez, hogy hatodikban több osztálytársam is azzal gyanúsított: direkt bénáztam ötödikben, hogy aztán a hatodikos teljesítményem ne csak önmagában legyen jó, hanem már a hihetetlen mértékű fejlődésért is megpaskolja a fejemet Szokolay tanárnő.

Szóval félkomolyan ez jutott eszembe a Microsoftról, illetve a Vistáról. Tegnap szereztem be egy Windows 7 Home Premiumot, de az előnyei máris teljesen nyilvánvalók. Igen, tudom, az Ubuntu ingyen van, sőt még jó véleménnyel is vagyok róla. Az viszont tagadhatatlan, hogy a Win7 felhasználói élmény terén nem csak a Vistánál, hanem az Ubuntunál is határozottan többet nyújt. Nyilván jobban örülnék neki, ha ingyen lenne, de tényleg azt kell mondjam, így is megérte az árát.

Lehet a posztom szidni meg úgy általában bilgécezni, de a Windows 7 tényleg jó, odatette magát a Microsoft.

A Superbar névre keresztelt új taskbar (a gyorsindítás eszköztár és a tálca egyben) megoldása például egészen zseniális. Kicsit szokni kell, de tényleg gyorsítja és egyszerűsíti a munkát – az meg csak plusz, hogy még jól is néz ki. Ha már gyorsaság, akkor itt térek ki rá, hogy _érezhető_ sebességnövekedést hozott a Win7 a Vista Business-hez képest. Ez nem csak be- és kikapcsoláskor jelentkezik, hanem minden téren: a dolgok leginkább azonnal történnek. Emellett intelligensebb is lett a rendszer, furcsa módon ez azzal együtt így van, hogy nem akar mindent magától megoldani, engedi érvényesülni a felhasználót is.

A gép kevesebb memóriát használ, a processzor is ritkábban pörög fel indokolatlanul, így a hűtés sem hangos, pedig Vistával sokszor volt így.

A beszámoló úgy teljes, ha elmondom: mindez egy 2.4 GHz-es Core 2 Duo processzor és 2 GB memória mellett igaz. De hát ugyanennyivel élhetett a Vistám is.

Már Torrenten a Windows 7

| kategória: tech | téma: , , |

Nem kellett sokáig várni, a nagy torrentes oldalakon, így például a Pirate Bay-en is már javában közkézen forog a Windows 7. Az oldal keresője jól mutatja, hogy a kalandos kedvű felhasználók már 10-15 helyről letölthetik a kezdeti állapotban lévő új Windowst, melyet a Microsoft az éves fejlesztői konferenciáján mutatott be.

A jobbra lévő kép jót illusztrálja: a Win7 a felhasználóbarátság jegyében készül. A kézírással bevitt matematikai képleteket például minden gond nélkül felismeri. Bár valószínűleg nem ettől lesz sikeres (vagy sikertelen) a hetesvindóz, de ha minden téren erre mozdulnak el, akkor a siker valószínűbb, mint a kudarc. További szép képek és videók a gizmodón vannak.