archívum téma szerint: “zipp”

WTF is Zipp?

| kategória: médiailag, web | téma: , |

Az a nagy kérdés, hogy mi lehet ez a Zipp.hu, amelyről először deejayyhu twittelt. Azon kívül persze, hogy egy pannonkék Index.hu. Nem csak dizájnjában ugyanolyan, de még a címlapon megjelenő témák is véletlen pont azok, melyeket az Index címlapszerkesztője is aktuálisan fontosnak talál.

Az impresszum és a felhasználási feltételek szerint a lapot a ZIPP.HU Kft. adja ki, ilyen nevű cég azonban az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium nyilvántartásában nem szerepel, ergo nincs is ilyen kft.

A főszerkesztő Balogh Endre, aki egy vele készült interjú szerint szerkesztői gyakorlatra a Palimpszeszt Kulturális Alapítványnál megjelenő könyvek, a Théleme irodalmi folyóirat, a Prae irodalmi folyóirat, a Millenniumi Országjáró, a Prae.hu általános művészeti portál szerkesztése-főszerkesztése során, valamint a Digitális Akadémia Kertész- és Esterházy-szakértőjeként tett szert.

A domain tulajdonosa magánszemélyként az a Kovács András Ferenc, aki nem az idén 50 éves erdélyi magyar költő, hanem a Zipp “fejlesztését” is végző, 1 milliós jegyzett tőkéjű NexoGen Kft. többségi tulajdonosa. Az informatikai cég nem mellesleg a Microsoft regisztrált hazai partnere.

A domainnél megadott kontakt viszont nem a magánszemélyként regisztráló Kovács vonyarcvashegyi lakcíme, hanem a budapesti Menyecske u. 27. – ez a NexoGen székhelye.

Na most akkor mi van? Nekem így hirtelen az jutott eszembe, hogy egy készülő portálra a tartalmi próbálgatás miatt/alatt ráeresztettek egy viccbőldizájnt, és ez szivárgott ki a nagyközönséghez. Vagy túl jóindulatú vagyok?

(cc: balogh.endre@zipp.hu, endre@prae.hu, info@nexogen.hu)