Pénzért hirdet a Google

| kategória: web | téma: , |

Viszonylag sok céggel előfordul, hogy pénzért hirdet, így önmagában nem is lenne benne most sem semmi meglepő. A Google-től viszont igenis furcsa.

Korábban már írtam róla, hogy nem csak a keresőben szponzorált linkként, hanem a YouTube-on is megjelentek a Chrome-reklámok, majd a WebTrenden kese ezt további, például orkutos hirdetések bemutatásával egészítette ki. Egy dolog biztosan közös volt mindkettőnk posztjának hirdetéseiben: a Google eddig ingyen, a saját felületein reklámozott. Van is neki hol, bőven.

A Mashable viszont Chrome-reklámot talált a LinkedIn-en, ráadásul az is hamar kiderült, hogy fizetős kampányról van szó. Csak azt nem tudom, hogy vajon hány olyan LinkedIn-felhasználó lehet, aki (1) nem tud a Chrome-ról, ráadásul (2) nem használja a Google keresőjét vagy valamelyik más szolgáltatását, ahol ingyen az orra alá dugható lenne a reklám.

Ám nem is feltétlen a LinkedIn néhány Google-tudatlan felhasználójáról van szó. A cég ugyanis komolyan gondolja a stratégiaváltást: a Wall Street Journal október eleji cikke szerint egyre több outdoor megoldással is feltűnnek.

Szerintetek milyen felületen hirdet majd először a Google Magyarországon? Az iWiW-en vagy a Barátok Közt dupla epizódja közti szünetben?