Yamm! – jókor, jó helyen

| kategória: szociál, web | téma: , |

091Tetszik a Yamm!, bár nem nekem szól. Több Twitter-fiókot is használok, többféle listát is szeretek egymás mellett látni stb. A Twitter-használók zöme azonban nem így twitterezik, főleg nem az a 12-18 éves generáció, amely éppen most kattan rá egyre inkább az állapotfrissítésekre. (Emiatt aztán hh-val ellentétben én úgy gondolom, a Turulcsirip nem valódi konkurenciája a Yamm!-nak, a kevésbé divatos névválasztása vagy éppen a geekes megjelenése miatt sem. A Turulcsirip is jó, de másra van.)

A Yamm!-ban minden van, aminek lennie kell: a twitteknél válasz- és RT-gomb, a párbeszédfolyamok (előzmények) előhívása. Láthatjuk egyben az ismerős mellett az ismeretlen magyar felhasználók twittjeit, elénk tolnak pár követendő celebet – na, szóval jó ez. A linkelt képek és videók beágyazva jelennek meg, nem kell kikattintanunk az alkalmazásból. A dizájn is szimpatikus, kellemes nézni.

Számomra kissé zavaró, hogy nem automatán frissülnek a twittek, a Yamm! csak kiírja, hogy van x darab új, nekünk kell rákattanni a “frissítés most” feliratra. Nem ehhez vagyok szokva. Az új twitteket egyébként kicsit lassan húzza be egyelőre a rendszer.

Mivel van médiaajánlat menüpont, rákérdeztem @zsoltitól, miféle hirdetési lehetőségeket terveznek. Elsősorban nem reklámokból szeretnék fenntartani magukat, de ha már rákérdeztem, hogy várhatók-e később fizetett twittek, azt a választ kaptam, hogy akár meg ilyesmi is lehet: a twittek közé szúrt valamilyen nem zavaró szöveges reklám.

Szóval szerintem jókor jött a Yamm!, itthon most kezdődik csak a tizenéves nem-geek júzerek igazi rohama. Hajrá!