OMG – erősen kezd a weben az új kormány

| kategória: marketing/pr, web | téma: , | 8 hozzászólás

Aki megnyitja bármelyik kormányzati honlapot, az “új magyar kormány üzenete” címmel a következővel találkozik.

Az új kormány rendet akar tenni az állami honlapok területén is. Úgy véljük, a jelenlegi helyzet méltatlan az országhoz: a minisztériumi oldalak nélkülöznek bármiféle egységes szerkezetet és arculatot, a honlapok közül jónéhány technikailag elavult, felépítésében és tartalmában pedig zavaros, átgondolatlan.  A rendelkezésünkre bocsátott információk szerint az átadás-átvétel pillanatában összesen 443 domain név volt a kormányzat birtokában, közülük 125-ön található valamilyen tartalom. Meg fogjuk vizsgálni valamennyit. Döntünk arról, van-e létjogosultságuk, és ha igen, jelenlegi formájukban működhetnek-e tovább, vagy átalakításra szorulnak.  Mindez hatalmas munkát jelent.  Nekiálltunk.

Tessék csak odafigyelni minden egyes elemre. Kezdve ott, hogy a title-ben az új magyar kormány üzenete csupa kisbetűvel van írva, az OMG feliraton és a Wikipédia vonatkozó szócikkére linkelt csillagozáson át a szöveg tartalmáig. Reméljük, hogy a webes folytatás is olyan lesz, mint a kezdés, ráférne a magyar kormányzati oldalakra. Az eszközöknek persze finomodniuk kell, de a hozzáállás, egyáltalán a webes társadalom létező csoportként való kezelése szerintem már önmagában nem rossz.

Az már ebből az egy mozzanatból jól látszik, hogy valószínűleg fontos eszközként tekint majd a webre az új kormány. Megkockáztatom azt is, hogy több ilyesmi, geekeknek célzott akciójuk is lesz, így próbálván megszólítani és megnyerni a véleményvezéreket.