Facebookos benézés az MTI-nél és a gazdasági médiában

| kategória: médiailag | téma: , | 2 hozzászólás

A múltkori, twitteres esetlenség után ismét belenyúlt a tech bugyraiba az MTI, csak ezúttal pénzügyi vonalon. “Májusi kibocsátása óta a Facebook részvényeinek értéke majdnem a felére csökkent, csütörtökön volt először 20 dollár alatt a Wall Streeten” – így szól a hír, amelyhez ezúton is gratulálok.

Bár a Facebook papírjainak értéke valóban csütörtökön volt először 20 dollár alatt, csak éppen – az MTI tudomásával ellentétben – ez az augusztus 2-i csütörtök volt, nem pedig a tegnapi.

Az MTI által kiadott hülyeséget szinte minden szájt változtatás nélkül vette át. Egy mindenféle témával dolgozó híroldal/-szerkesztő esetében nincs igazán probléma a leközléssel, nyilván nem emlékezhet mindenki mindenre. A baj az MTI-nél és a szaklapoknál van. A gazdasági újságírók szerintem nem engedhetnek meg maguknak ilyet, ez ugyanis azt véli sejtetni, hogy a hírügynökség (Gyors, hiteles és megbízható hírforrás már 130 éve. Tény és való.) mellett a PrivátBankár, a Tőzsdefórum vagy például a Napi Gazdaság szakemberei sincsenek tisztában az utóbbi hónapok részvénykibocsátó cégei közül a legjelentősebb és legnagyobb médiafigyelemmel kísért vállalat eddigi legfontosabb tőzsdei mérföldkövével.