Megújult a Népszabadság Online

| kategória: médiailag, próba/tipp, web | téma: |

Végre, végre. A Népszabadság Online régi ruhája kifejezetten web- és olvasóellenes volt. Az új pedig egészen friss, éjfél után nem sokkal élesítették be. Érződik rajta a web2 szele.

A főanyagnál végre leszoktak az általam kifejezetten nem szeretett tabos megoldásról, sőt az anyaghoz tartozó kép mérete is a csúnya, gonosz tabloidizáció áldozata lett. Nekem kifejezetten tetszik a méret, és – mint a próbálgatások alatt, most is – jó, illő képet is választottak oda. Ennek a méretnek az egyik “hátránya” az, hogy nem lehet ám akármilyen képet odaválogatni, egy közepesen jó/érdekes fotó kifejezetten bénán néz ki. Szóval csak jót, jól, és akkor nagyon üt.

A tabossá váló legfrissebb híreket rovatonként mutató megoldás szintén tetszik, csak úgy, mint az, hogy gyakorlatilag 4 főanyag van egyszerre címlapon. Így több terület híreit is szépen lehet tálalni, legalábbis most úgy tűnik.

A menü szintén bejön, a kommentelési lehetőség még inkább. Viszont az nem tetszik (bár terjedni látszik), hogy csak bejelentkezett felhasználó tud hozzászólni. Ráadásul a belépőoldalon lévő “Ha már rendelkezel Nol belépéssel, akkor írd be, de gyorsan!” szöveg nem nagyon illik az elegáns, mérvadó lap arculatát mutató dizájnhoz. Az mondjuk elég érdekes, hogy a hozzászólásnál van avatar, viszont sehol nem tudok feltölteni saját képet hozzá. (Gondolom/remélem, ez idővel változni fog.)

Minden cikket lehet értékelni is (szintén csak belépve), a plusz/mínusz módszerrel.

Broáf

Ami nekem kicsit idétlennek tűnik, azok például a jobb oldalukon vastagított elválasztócsíkok. Vagy kevesebb kellene belőlük, vagy nem ilyennek kellene legyenek.

A minden cikk tetején és alján lévő kedvencek/megosztás gombon látszik, hogy azért még egy kicsit kellene gyúrni webkettőileg. Szép és jó, hogy van, csak az a kár, hogy kizárólag külföldi oldalakat kínál fel az AddThis. Ezért nagyon kár.

A cikkekben maradt a bal felső sarok az egyetlen képhelynek, ezt is ki lehetne már nőni. Ezt a “béta” mindenhova odaírását pedig az egész szakma nőhetné ki igazán.

A videók esetében szerintem a Zoom az egyik véglet, ami nagyon a kedves olvasó arcába tolja a videó tartalmat – a NOL pedig a másik, itt ugyanis csak az találja meg, aki nagyon keresi.

A kép/videó/karikatúra hármas utóbbi tagja továbbra is unikum, és továbbra is nagyon jó. Mint ahogy az összhatás is.

[update: Valami folytán az oldal (csakúgy, mint a Nolblog is) vasárnap már sorban dobálja az Error connecting to database! üzeneteket.]