Cestos: ingyen kigolyózós multiplayer Androidra (+iPhone)

| kategória: mobil | téma: , , |

Alighanem az Android Marketen fellelhető egyik legjobb ingyenes multiplayer akciójátékra sikerült bukkanjak. A Cestos egyedül játszva nem lenne túl érdekes, de az egyszerű labdás játékba komoly pluszt visz a tudat: a világ másik végén most valaki ugyanazon a pályán húzogatja az ujját.

Több játékmód is elérhető, ezekről szerintem a fejlesztők oldalán lévő képek sokat elmondanak. Minden játékmódban van lehetőség a fejlődésre: a teljesítményünkért járó pontokat gyűjtögetve szintlépéskor egyre jobban feldíszíthetjük avatarunkat. Regisztrálni egyébként nem kell, csak megadni a nickünket, aztán indulhat a buli.

A játék előnye, hogy egy menet – ha ügyesek és szerencsések vagyunk – 2-3 perc alatt is lemehet, így akár egy hosszabbnak ígérkező sorban állás közben is múlathatjuk vele az időt. A hátránya most még az, hogy a játékosok zöme nem a környékünkről kerül ki, így éjszaka, magyar idő szerint 2 óra körül indul be igazán a pörgés: ilyenkor vannak fenn sokan, ilyenkor kapunk gyorsan játékot szinte bármely módban. Ezen mondjuk könnyen tudunk változtatni: sokan játszunk itthonról is.

A Cestos Androidon és iPhone-on érhető el, de a fejlesztők már előkészültek az iPhone-verzióra, szerintem pár hét kérdése a megjelenés. [Időközben ez már meg is történt.] Természetesen cross-platform lesz a játék, azaz mindenki játszhat mindenkivel.

Ha ezt a posztot az androidos mobilodról olvastad, már indíthatod is a letöltést.