Három új magyar app Androidra

| kategória: mobil | téma: , , | 3 hozzászólás

Eddig nagyobb visszhang nélkül maradtak a Sanoma új androidos alkalmazásai, pedig van miről beszélni/írni, ha már az egyik legnagyobb kiadó az iPhone után végre az Android felé is nyit.

Minden értelemben a TV24 a legnépszerűbb: a letöltések száma 1-5000 közt van, az értékelések átlaga pedig 4.79. Ez elég szép, de maga az app is jól sikerült: 61 tévécsatorna közül mi választhatjuk ki, hogy melyek műsorát szeretnénk alapértelmezetten a most /este / filmek fülek alatt látni. Egy műsorszámot nézve láthatjuk a leírását, képpel, vetítési időpontokkal és riasztást állíthatunk be, ha “nem akarunk lemaradni”. A TV24 adatok nélkül 420 KB-ot foglal, de kirakhatjuk SD-re is, úgy csak 188 KB-ot. Ha nagyon kötekedni szeretnék, akkor a widgetet hiányolnám, illetve azt, hogy a főképernyő utolsó, sportműsoros füle nem szabható testre. Így 4 csillag.

Az fn.hu kicsit felemás lett, de ezt főképp azért írom, mivel egy kifejezetten videókra kihegyezett főanyagba futottam először, csakhogy az alkalmazás nem jeleníti meg a videókat, így nem kicsit hülyén nézett ki a dolog. Vannak galériák, árfolyamos rész és időjárás is, ez utóbbi nálam nem töltött be, még a manuális városkiválasztás után sem. (Elvileg kap rá engedélyt, automatikusan be kellene mérnie a helyemet.) A galéria szintén nem ment, a nézőképek betöltődtek, de nagyban már nem láttam semmit. Talán nem véletlen, hogy a három közül az fn.hu alkalmazása kapta a leggyengébb értékelést, habár a fentiek fényében szerintem még a 4.23 is igencsak fölé lett lőve, jelen formájában 2 csillagnál többet nem nagyon ér.

A Mozi24-nél a betöltődés alatt filmes érdekességeket olvashatunk, majd a főképernyőről kiválasztott filmekről leírást és képeket is kapunk. Itt szintén van némi probléma a képekkel, mert bár betöltődnek, a felbontásuk igencsak gázos. Ha megtetszett a film és jó az időpont is, már hívni is tudjuk a mozit, ez tetszik. Az már kevésbé, hogy egy mozis alkalmazásba nincs egy YouTube-link a trailerre, pedig valószínűleg elég sok androidos mobilon van YouTube app. Összességében 3 csillagosnak érzem.

A Sanoma androidos kezdésének mindenképpen jó a triász. A legjobb egyértelműen a TV24, az fn.hu jelen formájában egyszerűen nem praktikus, de a Mozi24-en is van még mit dolgozni. Mindhárom alkalmazás ingyen tölthető az Android Marketről.

[A blog írója a Sanoma Budapest Zrt. munkatársa.]