Mobilkommunikációs kurzusok Szegeden

| kategória: mobil | téma: , , | 10 hozzászólás

Íme a korábban ígért részletek, a két intézmény által közösen kiadott sajtóközlemény formájában.

Közös, mobilkommunikációs ismereteket fejlesztő kurzusokat indít a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke és a T-Mobile. A regionális együttműködésnek köszönhetően megvalósuló előadássorozatok során felmerülő témák többek között a mobileszközök, a humán kommunikáció valamint az ezekre épülő alkalmazások világából kerülnek ki.

A mobiltelefonok sokáig kizárólag technikai, technológiai szempontból voltak érdekesek. Mára azonban a humán tudományok képviselői is belátták, hogy a kommunikációs szokásainkat gyökeresen átalakító modern készülékek, az okostelefonok és a táblagépek ismerete és használata elengedhetetlen a humán tudományokat ismerő, kreatív, innovatív szakemberek munkájában és előmenetelében.

A Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke és a T-Mobile felismerve ezt, olyan újdonságnak számító képzést alakított ki, amely – a mobilkommunikációs és mobiltechnológiai ismeretek bővítésével – azt célozza meg, hogy a hallgatók betekintést nyerjenek napjaink egyik leggyorsabban bővülő iparágának elméleti hátterébe és gyakorlati folyamataiba. A hallgatókat a jelen és a közeljövő lehetőségeinek feltárásában a terület elismert képviselői, a Szegedi Tudományegyetem mellett a T-Mobile, a Carnation Group, az IBM, a HVG előadói, valamint Dobó Mátyás (Doransky) webes szakember és Jóföldi Endre keresési szakértő segíti.

A szeptember 14-én induló előadássorozat sikerére jellemző, hogy a kurzusfelvétel megnyitása után a tárgyak hallgatói kerete perceken belül megtelt, a szemináriumra pár óra alatt háromszoros túljelentkezés volt. A Bevezetés a mobilkommunikációba című előadást a Bölcsészettudományi Kar bármely szakos hallgatói, a Mobilkommunikációs ismeretek című szemináriumot pedig a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékhez tartozó hallgatók vehették fel.