archívum téma szerint: “google editions”

E-könyvesboltok: webalapúval jön a Google, nyit az SFportal

| kategória: tech, web | téma: , , | 4 hozzászólás

[keresztbeposztolva itt: olvaso.tsabeeka.hu]

A Wall Street Journal riportja szerint az USA-ban még idén (legjobb esetben karácsony előtt), világszerte pedig jövő év első negyedévében nyílik meg a Google Editions nevet viselő e-könyvesbolt.

Hardvert olyannyira nem adnak ki hozzá, hogy nemcsak a Google-fiókunkhoz kapcsolt könyvesbolt, de a könyvek is webalapúak lesznek. Így rögtön értelmét vesztette minden formátumkérdés, alaposan felértékelődik viszont az olvasók netkapcsolata. A bárhol olvasáshoz a 3G képesség, hacsak nem lesz valamiféle offline mód is a Google könyvesboltjában.

A magyar nyelvű olvasókat ez egyelőre nem nagyon fogja érinteni, legalábbis nem hinném, hogy az első időkben a Kindle Store-nál nagyságrendekkel több magyar tartalom lesz majd a G-boltban. Annál több lesz viszont az éppen ma indult SFportal E-bookban. Ez az “első olyan magyar e-könyv vásárló és letöltő szolgáltatás, ahol komplett sci-fi regényeket és antológiákat lehet megszerezni”. Ráadásul a Mikuláshoz köthető akcióban az első hét kötetet egyben rendelve 4500 forintért, és ne feledjük, az .epub mellett Kindle-kompatibilis .prc formátumban is adják a könyveket. Én már javában gondolkozom a befektetésen, mert ennyiért tényleg ajándék, ráadásul egy szimpatikus kezdeményezésről van szó.